۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۲

درجلسه شورای شهر اردبیل مطرح‌شد؛

پل ایستگاه سرعین در هاله نظرات شخصی یا فنی/ شورا: ما کاری هستیم

پل ایستگاه سرعین در هاله نظرات شخصی یا فنی/ شورا: ما کاری هستیم

اردبیل – پروژه پل ایستگاه سرعین از پروژه‌های بزرگ عمرانی شهر اردبیل به دلیل تأخیر هشت سال در اجرا و فراز و فرودهای گاها سؤال‌برانگیز به چالش عملکرد شورای دور سوم وچهارم تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، از میان پروژه‌های ریزودرشت متعددی که در شهر اردبیل به تصویب شورا درآمد و اجرا شد یا در نیمه‌راه رها شد و یا اصلاً به اجرا درنیامد، پل ایستگاه سرعین توانسته است در طول امر مصوبه هشت‌ساله خود شورا را بارها به چالش بکشد و بارها برای پاسخگویی در مقابل مردم وادارد.

این پل که به همراه شش پل و یک زیرگذر دیگر از مصوبات بر زمین‌مانده شورای شهر از سال ۸۶ است به‌عنوان نماد زیبایی شهر اردبیل تعبیر شده و هر یک از اعضای شورای شهر را به اظهارات تزئینی پشت تریبون نشریات کاغذی کشانده است.

بااین‌وجود دغدغه شهروندان از اجرا نشدن این پل که به نظر می‌رسد ساخت آن موردنیاز است و در کنار آن ساخت پل‌هایی که از اولین ستون‌ها خواهش و التماس شهروندان برای ممانعت از اجرا را به همراه داشت موجب شده است نماد زیبایی بشود.

جلسات متعددی که پل برای بررسی به‌اصطلاح فنی، کارشناسی و تغییر نقشه به خود دیده در وضعیتی رأی‌گیری شده که برخی دست‌ها ناخواسته برخی بی‌خبر و برخی تعمداً بالا رفته و امروز شهروندان تصمیم گیران اصلی را مقصر ترافیک محدوده ایستگاه سرعین می‌دانند.

تا جایی که در جلسه ۱۲۰ ام شورای شهر اردبیل لیلا تقوی نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر از اینکه همکاران وی در شورا بارها مصاحبه کرده و قول مساعد ساخت داده‌اند و از اینکه شهردار سابق ابراز کرده پل به‌زودی احداث می‌شود، انتقاد کرد.

وی گفت: بنده رسانه‌ها را مطالعه کردم و دیدم شهردار سابق قول داده و اعضای شورا هم بارها مصاحبه داشته‌اند؛ اما متأسفانه در وسط فصل کاری شهردار به خاطر کاندیدا شدن برای انتخابات مجلس شهر را رها کرد و رفت و حالا وظیفه شورا این است که نسبت به این پل اقدام عاجل داشته و برای کلنگ زنی اقدام کند.

دور تسلسل بررسی فنی یک طرح

عضو شورای اسلامی شهر و رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک نیز در لحظات پایانی یک ساعت بحث و بررسی ابعاد اجرا و کلنگ زنی پل اتمام مصوبه آن را به دلیل اینکه آن‌قدر گفته‌شده و تکراری شده خواستار شد.

محمد اصلانیان با یادآوری اینکه برای ساخت پل قرار بود نینوا حضور یابد و حتی آمدند کارگاه بزنند اما شهردار سابق پیشنهاد دیگری طرح کرد، افزود: آن موقع مبلغ اجرا به‌مراتب کمتر بود و حتی نینوا گفته بود از پل چیزی نمی‌خواهد و به‌جای آن مایملک می‌خواهد اما این شرایط خوب از دست رفت و باید این تأخیر به اتمام برسد.

تأکیدات شورا برای جمع‌بندی این پروژه البته در تمامی جلسات این هشت سال گذشته طرح‌شده است، همان پیشنهاداتی که امروز مورد انتقاد است در جلسات چندساعته موردبررسی قرار گرفته است و شورا بعد از هر جلسه خود را کاری و تحلیل‌گر و کارشناس فنی پروژه‌های عمرانی نامیده است.

درعین‌حال که رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شهرداری اردبیل نیز پیش‌ازاین در گفتگو با خبرنگار مهر دلیل تأخیر را مناقصات غیرقانونی و تعیین تکلیف نکردن پل از سوی شهردار سابق عنوان کرده بود.

دلایل تأخیر هر چه بود و به عقیده شهروندان‌همچنان مبهم است و موجب شده یک مطالبه مردمی روی زمین بماند و این پل اجرا نشود. تا جایی که بعد از طرح مشکلات پل در خبرگزاری مهر با عنوان «نماد زیبایی اردبیل مچاله در ایده‌های متعارض/عزم کلنگ زنی جدی نیست» برای اولین بار شهردار جدید اردبیل از امکان‌سنجی اجرای پل یعنی پله اول گفت و تأکید کرد: تا زمانی که به قطعیت نرسیده در خصوص پل اظهاراتی نخواهد داشت.

بعد از این اظهارات خبرگزاری مهر به‌دفعات وضعیت این پل را از مسئولان شورا و شهرداری جویا شد و شهردار اردبیل در گفتگوی اختصاصی خود با خبرگزاری مهر بابیان اینکه نقشه‌های پل نهایی شده باز به امکان‌سنجی‌ها اشاره کرد.

امکان‌سنجی که در آخرین جلسه شورا در قالب نامه درخواستی از شورا برای مشارکت بانک شهر و شرکت آتیه بانک شهر در احداث این پل انجامید و نظرات به‌اصطلاح کارشناسی یک ساعت دست‌به‌دست شد تا در ابتدا مشارکت بانکی که اعضای شورا قبلاً به آن تأکید صریح داشته‌اند موردبررسی قرار گیرد و سپس مشارکت شرکت آتیه موردبررسی قرار گیرد و درنهایت حرف‌ها و نظراتی که پیش‌ از این نیز بارها و بارها شنیده شده طرح شود.

دریافت تسهیلات برای ساخت پل

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل در طرح درخواست شهردار بابیان اینکه طرح در کمیسیون حقوقی و عمرانی بررسی‌شده تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی شهرداری نامه‌ای درخواست داده تا در ساخت پل ایستگاه سرعین ۵۰ درصد هزینه از طریق مایملک تأمین شود، ۲۵ درصد از کل هزینه به‌صورت وام از طریق بانک شهر تأمین و ۲۵ درصد را شهرداری به‌صورت نقد پرداخت کند.

ذکی اله خوشبخت افزود: کل هزینه پیش بینی شده ۴۹۲ میلیارد ریال است و از این مبلغ فقط یک چهارم را شهرداری به‌صورت نقد می‌پردازد.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل بابیان اینکه پروژه با مشارکت شرکت آتیه بانک شهر احداث خواهد شد، ادامه داد: بانک شهر نیز وام ۱۲ میلیارد ریال با نرخ ۲۴ درصد با بازپرداخت یک‌ساله در اختیار شهرداری قرار می‌دهد.

هرچند وامی با نرخ ۲۴ درصد آن‌هم برای یک پروژه عمرانی باهدف توسعه شهری آن‌هم از سوی بانکی که خود را شریک کاری و معنوی شهرداری می‌داند جای سؤال است، ناصر ناطق درآبادی عضو شورای اسلامی شهر که ازقضا کارمند بانک است بار دیگر به قراردادهای مالی درخواستی شهرداری و مبهم بودن آن انتقاد کرد.

وی گفت: اولاً این نامه در کمیسیون برنامه‌وبودجه بررسی نشده و علاوه بر این به قیمت تمام شده پروژه اشاره نشده است.

برخلاف برخی اظهارات که می‌گویند هزینه پروژه برآورد نشده است، سقف پروژه ۲۷۰ میلیارد ریال و زیان آن ۴۹۰ میلیارد ریال برآورد شده و این‌طور نیست که محاسبه نشده باشد.ناطق درآبادی به‌ضرورت مشخص‌سازی نوع مشارکت، نوع تسهیلات و نحوه بازپرداخت اشاره کرد و خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه تصریح کرد: بنده جهت اطلاع می‌گویم شهرداری با بانک شهر مشارکت نمی‌کند بلکه با شرکت سرمایه‌گذاری طرف حساب است.

تمامی ایرادات فنی ناطق درآبادی البته نه از سوی شهردار بلکه سایر اعضا که کارمند بانک نیستند پاسخ گرفت و سالار شاکر عضو شورا بابیان اینکه ۹۹ درصد سرمایه شرکت آتیه متعلق به بانک شهر است، افزود: ۵۱ درصد از سرمایه بانک شهر نیز متعلق به شهرداری‌ها است و باید از فرصت این مشارکت به شکل مطلوب استفاده شود.

وی به‌ضرورت اخذ ضمانت‌نامه از شرکت تأکید و اضافه کرد: واگذاری املاک برای تأمین مالی نیز باید به‌صورت کارشناسی انجام شود؛ درعین‌حال باید توجه داشت این شرکت واجد شرایط شناخته شده است.

حسین افسانه خزانه‌دار شورا نیز تأکید کرد:  برخلاف برخی اظهارات که می‌گویند هزینه پروژه برآورد نشده است، سقف پروژه ۲۷۰ میلیارد ریال و زیان آن ۴۹۰ میلیارد ریال برآورد شده و این‌طور نیست که محاسبه نشده باشد.

وی افزود: قرارداد باید ضمانت‌نامه داشته باشد و الحاقیه قید شود چراکه هر الحاقیه دیگر  اگر بار مالی داشته باشد باید با تائید شورا همراه شود و واگذاری املاک بدون نظر شورا خلاف قانون است و شهرداری حق ندارد بدون مجوز شورا ملکی واگذار کند.

مصوبات اجرا می‌شود یا نه؟

نگرانی همیشگی یکی از اعضای شورای شهر از مصوبات ناکام مانده شورا که در این جلسه نیز تداوم داشت موجب نشد سید غنی فروزان اظهاراتی طرح نکند و تأکید کرد: ما در همین پل داروپخش گیر کردیم و حتی روزشمار آن را متوقف کرده‌اند.

وی تأکید کرد: اینکه با بانک شهر قرارداد ببندیم خیلی حرکت خوبی است اما اگر آغاز شد نباید متوقف بماند و در نیمه‌راه به بهانه‌ای رها شود و الان که فصل سرما است و فصل کاری ما نیست باید در انعقاد قرارداد عجله نکنیم.

موضوع پل داروپخش که به بهانه‌های مختلف در جلسات طرح می‌شود و یکی از پروژه‌ها نیمه‌تمام شهرداری است، چهره شهر را زخمی کرده و متأسفانه آن‌قدر اهمیت نداشته به‌صورت جدی موردبررسی قرار گیرد و به بهانه همیشه حاضر انتقاد از شهرداری درآمده است. البته هنوز از سوی شهرداری نیز این نقدها پاسخ منطقی نگرفته و این بار دیگر عضو شورای شهر بود که به‌ضرورت اهتمام شهرداری در تکمیل آن تأکید و از نحوه ابراز نظر همتای خود در شورا انتقاد کرد.

علی هدایتی گفت: آن‌ها که می‌گویند این پل خیانت است حرف درستی نمی‌زنند و این پل مصوب شورا است و صحیح نیست شورا یک روز مصوب کند و روز دیگر بگوید اشتباه کرده است.

وی چنین رفتاری را موجب مانع‌تراشی از سوی شهرداری و بهانه‌تراشی برای کمبود اعتبار دانست و افزود: این پل به‌جای دیوارکشی، باهدف احیای خیابان‌های اطراف، بهبود ترافیک میدان وحدت و به‌ضرورت که احساس شده احداث می‌شود و لازم است شهرداری برای تکمیل اهتمام داشته باشد.

رئیس کمیسیون مشارکت و سرمایه‌گذاری شورای شهر اردبیل بابیان اینکه پلی که ساخت آن سه سال طول می‌کشد ارزش خود را از دست خواهد داد، ادامه داد: شورای دور چهارم اقدامات قابل‌توجهی برای توزیع عادلانه خدمات در سطح شهر انجام داده است که یکی همین پل دارو پخش است.

شهردار: چاره‌ای جز درآمدهای جدید نداریم

در ادامه با طرح این سؤال از سوی هدایتی که شورای چهارم کدام پروژه در شان مردم را اجرا کرده است، شهردار اردبیل بابیان اینکه پل ایستگاه سرعین بزرگ‌ترین پروژه عمرانی شهر است، تأکید کرد: این پل تجربه سنگینی برای شهرداری است و بارها ساخت این تا مرحله عقد قرارداد رفته و متوقف‌شده و ما با بررسی دقیق بهترین گزینه برای تکمیل را مشارکت بانک شهر یافتیم.

حمید لطف‌اللهیان به پیگیری جدی و مذاکره با هولدینگ های مختلف اشاره کرد و افزود: با این رکود مالی که شهرداری با آن مواجه است با صرف عوارض نمی‌توان برای شهرداری درآمد پایدار تعریف کرد.

وی افزود: از وقتی بنده شهردار شدم بخش اعظمی از انرژی‌ام را برای پیدا کردن شیوه‌های درآمدزایی صرف کرده‌ام و در وضعی که کار اقتصادی در شهر کم شده و ارتباط مردم با شهرداری کاهش‌یافته ما مجبوریم از شیوه‌های جدید تأمین مالی استفاده کنیم.

از وقتی بنده شهردار شدم بخش اعظمی از انرژی‌ام را برای پیدا کردن شیوه‌های درآمدزایی صرف کرده‌ام و در وضعی که کار اقتصادی در شهر کم شده و ارتباط مردم با شهرداری کاهش‌یافته ما مجبوریم از شیوه‌های جدید تأمین مالی استفاده کنیم.شهردار اردبیل بانک شهر را یکی از شیوه‌ها دانست و تصریح کرد: درعین‌حال با چند کنسرسیوم عقد تفاهم‌نامه داریم که به‌زودی در اختیار شورای شهر قرار خواهیم داد.

وی بابیان اینکه بانک شهر متعلق به شهرداری‌ها است و در اغلب پروژهای کلان عمرانی شهری مشارکت دارد، ادامه داد: در اردبیل به حدی منابع بانک محدود است که نمی‌تواند تسهیلات کلان بدهد و ما در ابتدا برای ساخت پل ایستگاه سرعین این بانک را انتخاب کردیم که واجد شرایط است.

لطف اللهیان در  وضعیتی که کتب قانون و نص صریح قوانین را در دست داشت در خصوص نقد یکی از اعضا به‌ضرورت برگزاری مناقصه بیان داشت: بر اساس ماده ۳۱ آیین‌نامه مالی معاملاتی شهرداری‌ها شهرداری می‌تواند کار خود را بدون مناقصه و با تفاهم به جاهایی که سهام دارند واگذار کند و شرکت آتیه در بانک شهر سهام دارد و ۵۱ درصد از سرمایه بانک شهر متعلق به شهرداری‌ها است.

شهردار اردبیل بابیان اینکه ما حتماً ضمانت‌نامه را لحاظ می‌کنیم، متذکر شد:هیچ بانکی به شکل اجرایی وارد کار نمی‌شود و فقط بانک شهر حاضر به مشارکت در اجراشده است؛ به همین دلیل بانک شهر را انتخاب کردیم.

در پایان بحث‌های فشرده رئیس شورای شهر اردبیل بابیان اینکه به این شورای کاری که بحث‌وجدل می‌کند و پروژه‌ها را با دقت بررسی می‌کند افتخار می‌کنم از اعضای شورا برای نامه درخواستی شهرداری مبنی بر ساخت پل آن‌هم با شرایط ذکرشده رأی‌گیری کرد.

شورا با اکثریت آرا به درخواست شهرداری پاسخ مثبت داد.

کد خبر 2994172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha